Undervisningsevalueringa 2018-19

Informasjon til elevar og føresette om undervisningsevalueringa 2018-19

Det er politisk vedteke at vidaregåande skolar i Møre og Romsdal skal gjennomføre ei undervisningsevaluering kvart skoleår. Målet med evalueringa er at ho skal vere eit verktøy for kvalitetsutvikling i den vidaregåande opplæringa i fylket. Resultata vil brukast i utviklingsarbeid mellom lærar og undervisningsgrupper, og mellom lærar og avdelingsleiar. Rambøll Management Consulting hjelper fylkeskommunen i design, gjennomføring og rapportering av evalueringa.

Undersøkinga vert gjennomført i starten av desember på vidaregåande i Vanylven.

Du finn meir informasjon her.

Strålande aktivitetsdag på Sandviksanden

Fredag 7. september var alle elevane samla på Sandviksanden til aktivitetsdag. Og aktivitet vart det masse av! Etter å ha vore gjennom ei variert aktivitetsløype vart det grilling og sosialt felleskap før nesten alle elevane var med i sandvolleyball-turnering.

Det vart ein strålande seinsommardag der det vart rom for bading i tillegg til både organiserte og uorganiserte aktivitetar.

Felles foreldremøte torsdag 06.09.2018 kl. 19.00

Torsdag 6. september 2018 kl. 19.00 blir det felles informasjonsmøte for foreldra til VG1 elevane på kantina. Møtet vil vare omlag ein og ein halv time og gir viktig informasjon for foreldra. Program for møtet i PDF-format finn du til høgre for denne teksten. Vi håpar at alle kan møte.

Viktig info til nye elevar

Velkomen som ny elev ved skulen vår!

Sjå nedanfor om viktig info til deg som ny elev:

Klage på standpunktkarakter

Dersom ein elev vil klage på ein standpunktkarakter, skal det skje etter visse prosedyrar. Klagefristen er 10 dagar etter at eleven har fått melding om karakterane. Halvårsvurderingar kan ikkje klagast på.

Det er lurt å ta kontakt med skulen om ein vurderer å klage.

Sjå meir informasjon her: https://mrfylke.no/Tenesteomraade/Utdanning/Elev/Klage

Innovasjonscamp 9. februar - engasjerte og kreative elevar

Vanylven Utvikling v/ Tor Inge Nygård var oppdragsgjevar for elevane. Dei fekk ein skuledag til å utvikle ein kreativ forretningside.  Oppdraget var å skape framtidige arbeidsplassar knytta til fjorden og havet i Vanylven. Dei fleste idéane som kom fram, var innan miljøvern og reiseliv. Plastic Fantastic, eit spennande konsept for betring av miljøet i havet (ikkje berre i Vanylven), vart av juryen kåra til vinnar. Andreplassen gjekk til gruppa som kalla seg Sjørmørane. Her var det fjordturisme med dykking, sjøkafé under vatn og hurtigrutekai i samband med Stadt skipstunnel som var konseptet. Helen Langlo Fet frå Ungt Entreprenørskap leia Innovasjonscampen med stø hand.

Lærerik ekskursjon til Marine Harvest

Tysdag 6. februar var skulen på ekskursjon til oppdrettsanlegget som Marine Harvest har i Vanylven. Det er den fantastiske fisken rognkjeksa som vert ala opp her. Rognkjeksa lever av blant anna lakselus, så dette er ein miljøvenleg måte å bli kvitt lakselusa på. Det var eit interessant og lærerikt besøk der vi møtte engasjerte og kunnskapsrike tilsette som viste oss rundt på anlegget.

Informasjonsmøte om vidaregåande opplæring 30.01. kl. 19.00

Det vert møte om vidaregåande opplæring på Herøy vgs. avd. Vanylven tysdag 30. januar kl. 19.00. Målgruppa er først og fremst foreldre og føresette til 10.klassingar, men andre interesserte er også velkomne! 10. klassingar kan også gjerne møte. Den 31.01. vert det open dag for alle elevane i ungdomsskulen i Vanylven.

Sjå elles møteinvitasjon som er sendt ut til alle foreldre til 10.klassingar. (PDF-dokument i høgre marg)

Vel møtt!

Internasjonal veke og Operasjon Dagsverk

Også dette skuleåret valde elevane å engasjere seg i solidaritet med ungdomar i andre land. Årets prosjekt hadde «Vi er alle oljebarn» som tema og dei innsamla midlane gjekk til Nigeria, nærare bestemt Nigerdeltaet, der mykje av livsgrunnlaget for dei som lever jordbruk og fiske er øydelagt på grunn av oljeutslepp over mange år.

Lærerik anatomitime

Helse og oppvekst-klassa fekk moglegheita til å undersøke lunger og hjarte frå sau i anatomifaget. Det var mange usikre ansikt i byrjinga, men etter kvart torde alle å både skjere og ta på lunger og hjarte.